Inovacijski vaucer SOLON za razvoj naprednog prototipa, modela za kompozitne sustave gradnje u interijeru KK.03.2.2.03.0258

Kratki opis projekta:

Svrha ovog projekta je jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti kroz aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodom koji je novost u ponudi poduzeća u svrhu poboljšanja prisutnosti na tržištu tvrtke Solon d.o.o.. Na taj način povećava se konkurentnost tvrtke, osigurava stabilnost redovnog poslovanja, razvijaju se novi proizvodi prema zahtjevima tržišta te se ostvaruje preduvjet za rast prihoda i izlazak na nova tržišta.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta:

Cilj projekta je razviti prototip za napredni sustav modularnih unutarnjih zidnih ploča koji neprimjetno integriraju toplinsku izolaciju, zvučnu izolaciju, skrivene kanale i cijevne kanale te sofisticiranu unutarnju doradu. Ovaj prototip stvara novi proizvod koji može poboljšati postojeće prostore ili novu izgradnju. Realizacijom projekta poboljšat će se istraživački i razvojni kapacitet tvrtke i uspostaviti platforma za daljnje inovacije praktičnih arhitektonskih elemenata koji spajaju dobar dizajn sa pristupačnošću i energetskom učinkovitošću. Svrha ovog projekta je jačanje tržišne pozicije i povećanje konkurentnosti kroz aktivnosti namijenjene inovacijama koje rezultiraju novim proizvodom koji je novost u ponudi poduzeća u svrhu poboljšanja prisutnosti na tržištu tvrtke Solon d.o.o.. Na taj način povećava se konkurentnost tvrtke, osigurava stabilnost redovnog poslovanja, razvija se novi proizvod prema zahtjevima tržišta te se ostvaruje preduvjet za rast prihoda i izlazak na nova tržišta.

Očekivani rezultati stoga se odnose na slijedeće:

Kroz projekt se radila komparativna ekonomska analiza modela rješenja za kompozitne sustave gradnje u interijeru.

Ovaj projekt dio je opsežnijeg poduhvata razvoja naprednih kompozitnih sustava za poboljšanje toplinskih i akustičkih svojstava te instalacijskog povezivanja za unutarnje prostore zgrada.

Projekt je proveo komparativnu ekonomsku analizu ključnih faza (proizvodnja, instalacija, uporaba i recikliranje) za varijante modela rješenja takvih kompozitnih sustava sa zadaćom:

1) postaviti vodilje optimalnog modela rješenja i

2) odrediti točke od posebnog ekonomskog interesa.

Rezultati ove analize presudni su tijekom razvoja prototipa proizvoda i usluge jer nude ekonomske uvide ključne za razvoj izdržljivog okvira za rješenja usmjerenog optimizaciji, hibridizaciji i skalabilnosti.

U istoj je bila potrebna usluga odnosno stručno-tehničko znanje znanstveno-istraživačke organizacije Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku.

Ukupna vrijednost projekta: 110.000,00 HRK.

EU sufinanciranje projekta: 74.800,00 HRK.

Razdoblje provedbe projekta: 04.05.2021. –  02.08.2021. godine.

SOLON d.o.o., Željko Pravdić

Jadranska 6

32000 Vukovar, Hrvatska

GSM: +385 98346432

E-Mail: solon@solon.hr

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije:

www.strukturnifondovi.hr